Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 13:36 - Резултатите от снощното гласуване за химн - официално съобщение
Автор: himn Категория: Музика   
Прочетен: 30498 Коментари: 60 Гласове:
4

Последна промяна: 13.06.2010 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повече от 1000 пловдивчани загърбиха жегата и футболните страсти и подкрепиха предложенията за химн на Пловдив на концерта на лятно кино „Орфей” в събота вечер. Дошлите изпълниха до краен предел киното и така категорично опровергаха критиците на инициативата, че събитието ще остане незабелязано.

Пловдивчани чуха 12-те предложения за химн на Пловдив, събрали най-много гласове по време на организираното по инициатива на председателя на Общинския съвет Илко Илиев и пловдивски медии електронно обществено гласуване.
 „Тази сутрин един приятел ми каза: Довечера няма да стане нищо, аз отивам на концерт на Елтън Джон, всичките ми приятели ще гледат мачове. А сега виждам – киното е препълнено. Мисля, че тази вечер истинските пловдивчани са тук”. Това каза в началото на концерта управителят на пловдивска телевизия „Тракия” и един от инициаторите на идеята за избор на химн на Пловдив Евгений Тодоров.
Той прогнозира, че и след чутото пловдивчани ще продължат да спорят за това кое е най-достойното предложение за химн на Пловдив, и след избора ще има и доволни, и недоволни , защото „няма друг град, в който на квадратен метър да има толкова различни мнения”. „Но пък това му е хубавото - да бъдем свободно доволни и свободно недоволни”, допълни Евгений Тодоров. Орлин Горанов, детската музикална формация „Омайниче”, Христо Кидиков, малката Нели Солакова вдигнаха градуса на настроението още в началото. Цецо от „Респект”, по думите на хората в киното, ги накара да настръхнат от чутото. Младежите от „Summer rain” накараха част от публиката да стане на крака. Бурни аплодисменти съпроводиха както изпълнението на известния тенор Камен Курдов, така и спечелилата „България търси талант” Богдана Петрова. Дошлите на концерта дадоха още веднъж своя глас за това кое от 12-те предложения да стане химн на Пловдив с гласуване на място. Организаторите на концерта – община Пловдив, дирекция „Култура” и Непрофесионални творчески състави поставиха урна вдясно от сцената. На излизане всеки един от дошлите пусна своята бюлетина в урната. „Химн за Пловдив” по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Славчев, и в изпълнението на талант№ 1 Богдана Петрова, хор„Детска китка” и мъжко вокално трио, спечели убедително подкрепата от гласуването в лятно кино „Орфей”, събирайки 292 гласа.
Втори се наредиха „Песен за Пловдив” на Иван Вълев, Красимир Кацаров и Валери Костов със 150 гласа. Песента бе изпълнена от детската формация „Омайниче”, Христо Кидиков, Нели Солакова и дует Гери и Краси.
На трето място публиката класира предложението по текст и музика на Васил и Димитър Григорови и „Summer rain” с 84 гласа. „Град на вечността” по текст на Даниела Маринова и Людмил Петков, музика на Людмил Петков и в изпълнение на Цветелина и детска музикална формация”, събра 73 гласа.
„Древен и вечен” по текст и музика на Жела Николова и в изпълнение на Камен Курдов спечели 42 гласа.
„Древен и вечен” и Цецо от „Респект” спечелиха 36 гласа. Още две седмици пловдивчани ще имат възможност да дадат своя глас за това кое предложение да стане химн на Пловдив в електронното гласуване. Накрая Общинският съвет ще вземе решението кое от предложенията да стане официален химн на Пловдив. „Няма по-достоен финал на това дело – повече пловдивчани да запеят песните”, говореха хората след края на концерта.              


Тагове:   Официално,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - 1000 били там, 323 не гласували. Ама че мистерия!
13.06.2010 18:30
Нещо с бълетините не излиза сметката

Пишете, че над 1000 души са били на концерта, нека са 1000. Гласовете за първите шест песни са: 292+150+84+73+42+36 общо 677 гласа. До 1000 гласа има още 323. За кого са отишли те? Ако шестте останали песни (дори заедно с "Шуми Марица") са получили по равен брой гласове, всяка ще има по около 53 гласа, а без "Шуми марица" (защото едва ли някой е гласовал за нея) - по 64! Останали ли са хора без бюлетини и ако не е имало достатъчно за всички - защо? Кой и как е броил през нощта бюлетините? Имало ли е контрол? Или пак уйдурма и манипулация!!!
цитирай
2. анонимен - КЪДЕ ДА ГЛАСУВАМЕ????
13.06.2010 18:46
blog.bg, дайте ясни линкове (и ако може - всичките), където да се гласува в оставащите 2-3 седмици. И какво значи 2-3? 2 или 3?
цитирай
3. анонимен - за бюлетините е така наистина ние ...
13.06.2010 20:59
за бюлетините е така наистина ние бяхме към 15 човека и неможахме да гласуваме....
цитирай
4. анонимен - фалшификатори
14.06.2010 02:23
Хора, това е предрешен конкурс. какво се чудите за бюлетините? Хем не стигнаха, хем имаха печати, ама не и номера. Колко бройки са пуснали, никой не каза. Просто и лесно: една част на зрителите, друга - за Георги. Да не говорим "чий" ги е броил на заключена врата.
Вместо "Конкурс за химн на Пловдив , вземете да си го кръстите направо "Конкурс за химн на Славчев"!
цитирай
5. анонимен - Защо бюлетините не стигнаха?
14.06.2010 03:23
Наистина киното НЕМОЖА да побере желаещите и аз бях там и добре, че вън имаше кафене.
Бяхме около десетина приятели и тъй като се забавихме малко нямаше никакви бюлетини никъде - около 19.30ч
Ако наистина общината държеше на вота на зрителите, трябваше да се постарае да останат бюлетини, а не да свършат.
Защото не е честно сега да се цитират цифри за класацията по всички възможни медии, а практически да са лишени от гласове много от участниците.
И къде да гласуваме сега?
Нали казаха, че ще се гласуват за 2 седмици, но КЪДЕ?
цитирай
6. eien - Интересно ми стана за тези младежи със странното име на групата си: "Съмър рейн"?!
14.06.2010 07:31
Не им ли звучи по-нормално, по-близко, по-истинско, по-рОдно: "Летен дъжд"?
цитирай
7. анонимен - Гласували за славчев 192. Че те само ...
14.06.2010 10:17
Гласували за славчев 192. Че те само хористите му са пуснали поне 100 бюлетинки, хаха, това ли е гласът на 400 000 души град? Голям смях.
цитирай
8. анонимен - пишете къде точно да се гласува сега моля
14.06.2010 10:44
Админа чете ли блога въобще? напишете моля КЪДЕ да гласуваме. И то не след 2 седмици!
цитирай
9. анонимен - От Цветан Николаев (Respect Records)
14.06.2010 17:05
Не знам защо всички продължавате да вярвате, че има смисъл от този конкурс.Дори не исках да присъствам на този фалш, а може би не трябваше да пращам и разкарвам и изпълнителите ми да пеят, но от уважение, не към комисията, а към обикновените слушатели го направих.
Ако не сте разбрали всичко е решено много отдавна.Славчев ще да е.И да оставим на страна това защо всеки ми беше хванал я хорче, я детска формацийка.Нали трябва подкрепа да има. Пълни смешници....Да бяхме казали, че и ние с Крум лично ще пеем и да се бяха изтърсили 1000 обезумели фена и да гласуват за нас....Ха-ха!...И какво правим тогава?...Печелим конкурса ли?...Нееее, пак не го печелим дори и по този начин, защото само организаторите си знаят ''номера'' с бюлетините...Не били стигнали....Смях !!! Казаха ми нещо много интересно за присъстващите на концерта.Почти всички преподаватели от музикалното училище и академия са били там и нали се сещате за кой са гласували.......отново за синчето на бившия,по пост, но не и по влияние в средите, ШЕФ СЛАВЧЕВ. Да го ду*а и той и сина му и комисията и ако нямат пари и правят за смях себе си и цял Пловдив да дойдат да им дадем 10 000лв. и да изчезват. :) Приятно гласуване:

Някой искаше линк:

http://www.radioplovdiv.bg/poll/polls.php
цитирай
10. анонимен - До Цецо и ЛИНК
14.06.2010 22:15
Цецо, не се офлянквай, ами си организирай феновете да гласуват. Песента ти заслужава.
Един от главните организатори.

Ето още един линк - http://himn.plovdiv24.bg/
цитирай
11. анонимен - химн
14.06.2010 22:22
Абе, що за посмешище е това!! По добре без химн, отколкото тази боза. Моля недейте показва тази неграмотна водеща .Едно е да имаш талант, а друго е на старини години с връзки да се дипломираш. Мисля, че този древен и вечен град няма да издържи тази гавра. Откажете се бе хора!!!!
цитирай
12. анонимен - Трагедия
14.06.2010 22:23
Спрете тази пародия!!!
цитирай
13. анонимен - До Цецо
14.06.2010 23:05
Цецо,бях на концерта и ми хареса твоята песен,макар че припевът ми напомня италианска църковна песен.Сигурно е случайно.Не приемам обаче езикът с който си служиш.Това не може да бъде мислене на човек,който твори музика и още повече с претенции за химн на Пловдив.Явно някой ти е повлиял,но ти не печелиш от това.Жалко за теб!!!
цитирай
14. анонимен - До номер 10 от един музикант
14.06.2010 23:05
Има една голяма прослойка от некадърни музиканти, които не стават за нищо и единственото, което ги крепи е да участват в някви такива ялови конкурси и да трупат вкъщи разни грамоти от второ и трето място, които някво незнайно бай жури им ги е написало и които ако бяха от малко по-мека хартия можеха и да послужат за нещо. Та тези некадърни музиканти трупат тези хартишки опитвайки се да докажат на себе си и на комшиите че стават за нещо - този конКУРс доказва изцяло твърдението ми! Жалко за Пловдив! А, и още нещо - феновете не са стадо да ги организираме, нито сме в училище да извикаме всички от школото - все пак това е сериозен конкурс и подходът към него, както и към начина на гласуване са крайно непрофесионални и шуробаджанашки! Жалко!
цитирай
15. анонимен - Някои хора за 5 000 евро ще се насерат :))
14.06.2010 23:09
Някои хора за 5 000 евро ще се насерат :)) Чак от щатите са долетяли, смятай колко ги бива ....
цитирай
16. анонимен - от един участник
15.06.2010 00:35
Този "конкурс" е лична обида към всички музиканти, които участват честно - демек с изключение на агитката, която беше в журито и после го напусна, за да спечели! Пфу, плюя на вас! Нещастници!
цитирай
17. анонимен - до номер 9
15.06.2010 00:43
Цецо прав си - да го д..ухат и Славчев и дебилното му синче, които правят сандър целия град и цялата академия вече втора година за 10 000 лева - нямат капка достойнство!!!!!!!! Ей такива кретени са предавали България за пет жълтици по турско....
цитирай
18. анонимен - до номер 10
15.06.2010 01:06
не мога да повярвам че все още има хора които вярват че с това гласуване се постига нещо !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! още преди няколко месеца се знаеше неофициално че сина са славчев ще спечели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! кой кого лъже е въпроса !!!!!!!!!!!! и защо не си напишеш името ?????????? или те е срам че си от оная сган мизерници ???????????
цитирай
19. анонимен - бабички
15.06.2010 01:18
Кой нормален човек по време на световно по футбол и концерт на Елтън Джон, лятото, събота, ще присъства на някво събитие в летния театър - само пенсионери, безработни, социално слаби, ученици и "инструктирани" - това ли е обективния вот ? FUCK OFF
цитирай
20. анонимен - От Цветан Николаев (Respect Records) - До номер 13
15.06.2010 05:11
Аз не печеля, защото не искам да печеля в случая.Тук нещата много отдавна се извратиха, а мисля, че първоначалната идея беше друга и целта, поне според мен, е малко над наградата. Е..., при положение, че има кандидати които се борят само за парите, а не за по-високата, главна цел, а именно Пловдив да има адекватен за времето си химн, за какво да се боря? С кой? Аз съм виждал как 1000 човека в Олимпиада, преди един месец пеят от начало до край химна ни, с което моята цел е достигната, защото химн не се налага на хората с конкурсчета.Когато на Славчев му запеят химна толкова хора, без значение дали са малки или големи, млади или стари да каже на баща си да звънне един телефон на нашите, за да дойда и да го видя това явление.
цитирай
21. анонимен - към номер 19
15.06.2010 21:53
Много се надявам, че не си от авторите - макар по всички изглежда, че си.
Начинът, по който обиждаш публиката, обяснява в някаква степен и защо е трябвало да загубиш.
Бях на концерта и внимателно наблюдаваха присъстващите. Изключвам роднините.
Имаше и пенсионери, имаше и социално слаби. И точно те бяха прекрасна публика.
Все пак химн не се пише за тези, които се интересуват само от мачове. Беше пълно с истински пловдивчани - и стари, и млади.
За победата на Славчеви роля изигра сигурно и гласът на хористите. Но би трябвало да помислим дали авторите не бяха извлекли поука от негативните реакции и не бяха променили някои неща. А половината им гласове сигурно дойдоха заради избора на солистката. Което вече си е добър маркетинг.
цитирай
22. анонимен - От Владо Джамбазов - до Цецо и ДО ВСИЧКИ
15.06.2010 22:28
Бях решил да не се намесвам в тази дискусия, но като видях "на живо" в миниатюрното лятно кино какви врътки се правят, реших все пак да кажа няколко думи.
Цецо е прав.
Трябва да е човек сляп и глух, а също и мега, МЕГАтъп, за да не види какво става.
Да съпоставяме качеството на песните няма смисъл, защото както се оказва, това няма НИКАКВО значение. Ще кажа само браво на всички участници, защото всеки от нас по своему си беше искрен.

Болно и унизително ми е, че нас, участниците, ни употребиха като група борчета - и още ще ни употребяват! - в името на една-единствена кандидатура, издигната чрез злоупотреба с влияние и конфликт на интереси. Не знам на вас, но на мен ми е направо адски парадоксално, как така двама души, определени да оценяват конкурса, си участват в същия този конкурс, единият - индиректно и тихо, а другият - съвсем легално и никой, ама абсолютно НИКОЙ от официалните господа и дума не обелва за това! Все едно, че нарушения няма и всичко си е наред и така трябва да си бъде.

Както и се вижда от всички, че отначало докрай всичко - и състава на работната група с членове, обвързани със същите тези хора, и натаманяването на гласовете от Нета, и "преброяването" на тези неидентифицирани бюлетини (за които всякак си искат да повярваме, че отразяват вота на Пловдив и на които след 2 седмици ще се позоват), и всички тези редовни "малки" привилегии за някого, всичко това е все в една посока, да не я казвам коя е, че ме е вече гнус.

И както изглежда, онзи, който трябва да следи да се спазват законите, май няма намерение да се намеси, а?

Няма ами! Да не е луд?
Защото, както се казва в един кандидат-химн: "Товаааа е Плооовдиииив!"...

Ана, кой знае... Никога не е късно човек да стане за резил. Особено ако си го търси.
цитирай
23. анонимен - до номер 21, с препоръка за ушен лекар (ако не е който си мисля, че е...)
15.06.2010 22:42
Или си Слачев - татко, или си Славчева - мама, или си техен човек. Или се нуждаеш от ушен лекар.
Песента беше висока за солистката и не й лежеше. Горкото момиче се измъчи, изложи се и сигурно вече съжалява горчиво, дето се е съгласило да им пее.
И нея я набутаха в мръсотията. А за тримата момъка отдясно, които нелепо и абсолютно некоординирано махаха с ръце, като че им пускаха токови импулси, просто нямам думи!...
Нито това, че подредиха Славчев да пее накрая, нито, сцената, че качиха сто души на сцената и само на тях им запалиха и прожекторите, дори и това, че четенето на биографиите им трая повече от самата песен, нищо няма да им помогне, ако няма машинации под масата. Нищо.
Какъв ти маркетинг бе брате, ние да не пасем трева?
цитирай
24. анонимен - И още нещо, Номер 19. Аз гледах ко...
15.06.2010 22:49
И още нещо, Номер 19.
Аз гледах концерта по телевизията.
И знаеш ли какво забелязах на песента на Орлин Горанов?
Накрая на песента му камерата показа публиката. Бабичките, (по централните места), които при нормални обстоятелства щяха да си счупят ръчичките да му ръкопляскат, стояха като каменни статуи.
Много чудно, защо ли?
цитирай
25. анонимен - до 24
16.06.2010 00:44
истината боли нали, знам всеки иска да пее на уембли, но не на всеки му се отдава! Цървули сте!
цитирай
26. анонимен - АНУЛИРАЙТЕ КОНКУРСА!
16.06.2010 00:46
АНУЛИРАЙТЕ КОНКУРСА!

ТОВА Е СРАМ!

НИТО ЕДНО ПАРЧЕ НЕ СТАВА!
цитирай
27. анонимен - до 24
16.06.2010 00:50
Значи все пак е било пълно с бабички и то по централните места хахахаха, без коментар, да живее деменцията
цитирай
28. анонимен - слав-чев-син-цун-кай-хуй
16.06.2010 01:14
Мисля, че няма да понеса тази селска виетнамска песен да стане химн ПОМОООООООООООООООООООООООЩ братя китайци - елате си приберете вересийте!
цитирай
29. анонимен - До 25, който май е същият 21!
16.06.2010 01:33
Виж видеосаписа и тогава говори. Можеш и да си го върнеш няколко пъти, а може и да разпознаеш поканените лично от Славчеви.

А това за цървулите е много неочаквано - не се издавай, че сме те настъпили по мазола (от новите маратонки)?
цитирай
30. анонимен - Кво да правим сега?
16.06.2010 07:24
Славчеви си поканили гости, ами да си бяхте поканили и вие. На Славчеви били пуснали прожекторите, ами и и вие да си го бяхте поръчали. Славчеви си били уредили комисията, ама аз познавам член на комисията и той се кълне, че не се срещал с никакъв Славчев.
цитирай
31. анонимен - А заслужава ли Пловдив химн?
16.06.2010 07:41
Не съм от феновете на славчевия химн, но като прочетох коментарите и си мисля, че Пловдив не заслужава изобщо химн. Какъв е резултатът досега? Плюене отгоре до долу. Недоказани обвинения. Обиди. Не мога да твърдя, че всичко в конкурса е било честно. Но че всичко е било нагласено също не мога да твърдя. И как някой не каза една добра дума за друг човек освен за себе си. Все пак за идеята за химн работиха доста хора от добри чувства. Комисията работи без пари.Т.н. "пенсионери" дойдоха от другия край на града, за да ви уважат, уважаеми автори, а вие сега ги плюете.
Медиите също работиха за химна. Песните бяха излъчвани многократно, на доста автори беше правен медиен ПР - без на Славчеви, доколкото имам поглед. Концертът беше организиран свръх силите на общината. ПОТВ го снима за своя сметка и го излъчи поне четири пъти, като на пловдивчани бяха показани безпристрастно всички песни. И на мен не ми харесва гласуването, имах свой фаворит, който не влезе даже в 12-те песни, но не може всичко да се отрича. В този град живеят и хора с други фамилии - не са само "Славчеви"
цитирай
32. анонимен - До 30 и 31, дежурните Славчеви: говорим за конфликт на интереси и злоупотреба с влияние
16.06.2010 10:08
Тук пише кой и кога е бил определен да бъде в комисията.

http://himn.blog.bg/muzika/2009/03/18/ot-dnes-se-priemat-predlojeniia-za-himn-na-plovdiv.306313

Ако срещнем познати имена, които по-късно са участвали в състезанието от другата страна,какво да си кажем?
"Ами да бях и аз избран за комисия"?.
И: "Да бях "отдавна напуснал", за да участвам като автор"?

Смях.

цитирай
33. анонимен - Колко жалко!
16.06.2010 12:36
Колко жалко - който и да беше избраникът на комисията, пак щяхте да излеете същата помия върху него! Всъщност той се оказва най-неравнопоставен, защото сега всички останали кандидати настройват общественото мнение срещу него. Ако конкурсът беше предрешен, досега да е свършил отдавна. Друг е въпросът, че типично по български конкурсът продължава да се влачи, като не се спазва регламентът, липсва прозрачност при гласуването и т.н., от което страдат най-много участниците, които би трябвало като творци да стоят над дребнавото и пошлото...
цитирай
34. анонимен - 33, пак ни плакнеш с хладка вода ;-)
16.06.2010 14:00
Конкурсът щеше да е свършил още миналата есен, ако на Гошко авторският текст не беше толкова скудоумен. Затова отложиха конкурса и извадиха (още) един член на комисията да му напише текст.
Който и да беше избраникът освен опорочения Славчев, нещата щаха да са съвсем различни. Със сигурнист ако песента с Кидика стане химн, НИКОЙ няма да протестира.
Защото всичко е чисто!
цитирай
35. анонимен - Mdam, ne e losho, da imash prednina, ...
16.06.2010 20:13
Mdam, ne e losho, da imash prednina, poluchena s administrativen doping, heh.
Budali mnooogo :-)
цитирай
36. анонимен - само един въпрос към славчев и сие
16.06.2010 21:59
Абе не ви ли е срам първо да сте в журито, а после да печелите конкурса? Поне малко не ви ли е срам? А? Моля онзи дебил който се застъпваше по-горе за бабичките да ми отговори!
Баси безочливата сволач!
цитирай
37. анонимен - STOP
17.06.2010 00:21
ANULIRAITE TAQ PROSTOTIA! PLOVDIV NQMA NUJDA OT HIMN! DAITE PARITE NA NQKOI DOM ZA DECA!
цитирай
38. анонимен - Администратора, къде да гласуваме???
17.06.2010 02:34
Писа се, че гласуването ставало в 4 пловдивски медии, а аз намерих само 2 - Радио Пловдив и Пловдив24. Това ли ще са само? Моля ви, кажете кои са другите, ако има такива. Ако са само тези две - пак ни кажете.
цитирай
39. анонимен - към 36
17.06.2010 02:46
Не само че не ги е срам, но и са дълбоко убедени, че всичко в този град им принадлежи по право, било то длъжност, позиция, баница или награда.
Тази злоупотреба и конфликт на интереси е просто отвратителна и опорочи целия конкурс. А огорчението, и обидата за участниците - те са просто калкулирани като "косвени жертви" по световния път на техния син.

Но да плюе в лицето на един град го може само онзи, който първо се е изплюл на собственото си лице.
цитирай
40. анонимен - Димитър Чапкънов: Не плюйте толкова злобно, това все пак е не лош химн:
19.06.2010 17:03
Ще се обоснова: Кратка, динамична мелодия, недовършила още първия куплет и веднага неусетно преминава в нещо като кратък рефрен, без да досажда нито с проточено дълги куплети и рефрени,нито с остарялата форма ABA( куплет, рефрен,куплет), до болка втръснала на цялото човечество.В това отношение и Георги Славчев, и Цветан Николаев са направо удивителни новатори, шапка им свалям!!!Но два куплета биха били напълно достатъчни, третият прекалено удължава химна. Друг недостатък на химна на Георги Славчев е прекаленото бодро майско жизнерадостно настроение , заличаващо напълно присъствието на древния елемент в един толкова величествен древен град.Липсва ръждата на мечовете , шлемовете и щитовете от грандиозното древно минало, както и помен няма от камъните на крепостните стени. Вместо това- всичко от игла до конец в мажор,музиката напомня само за един слънчев майски ден, в който виждаме по главната улица на града да се разхождат честити и предоволни хора със сладоледи в ръце, водейки за сиджимки млади кучета, или пък леко облечени майки да тикат детски колички ,разговаряйки оживено по GSM-и за някой нов модел секции или други мебели. Изобщо щастие! Но все пак това произведение носи ясно белезите на някакъв ХИМН , а не е нещо ни рак, ни риба! Химн си е, и то не лош !!! Въпреки че ако е имало наистина задкулисни игри, то аз съм един от най-потърпевшите- представих дордо ТРИ химна, от които третият не стигна въобще до медиите, този маршовият бе подменен със старият му вариант от лятото и стоя така в линка himn.pldvdiv24.bg цели 10 дни,заради което писах в същият линк публиката да не го коментира: заради това ми ограничих достъпа до сайта.А когато издействувах да бъде поставен новият му вариант от Март, надали някой вече е посегнал да го изслуша , бидейки под старото впечатление. Освен това много хора ми се похвалиха, че са писали хубави отзиви за мен, но тези отзиви не ги видях в линка
himn. plovdiv24.bg. Вместо тях видях само 3-4 злобни нападки. от внедрени хора
цитирай
41. анонимен - Един многолик град като Пловдив не може да бъде обрисуван само от един химн, колкото и да е
19.06.2010 17:57
кото и да е хубав този химн. Градът има много аспекти и заслужава да бъде възпят от повече песни и химнове. Като изключим 3-4 съвсем неадекватни представени произведения, всички останали заслужават внимание и трябва да бъдат публиккувани в специално за целта CD. Като не коментирам своите 3 химна, искам да попитам защо трябва да публикуват само 12, а такива оригинални неща като предложението на г-н Пехливанов да не видят повече бял свят? Да не би това число 12 да е някакво магическо число, та сакън само 12 от 33-те представени парчета да са богоизбраните, а всичко останало- на боклука, без да е ни най-малко някакъв боклук ?Това някакво окултно число ли е, 12 ? Още повече,че в това електронно гласуване са участвували само химнописците и техни приближени, да хвалят само себе си и своите приятели и да плюят по конкурентите- масовата публика хабер си няма и не ще да си има, че имало някакъв си конкурс за химн ! Кой както съм питал по опашки в магазини, билетни гишета , спирки и пр., или не знае за конкурса, или не иска въобще да знае и да го занимавам с подобни неща-хората си имат много важни лични проблеми, включително и оцеляване, и никак не им е до странични неща като химн например-даже много протестират по TVсрещу награда за химн .Дори повечето ученици и студенти по музика не знаят за конкурса .Но повечето, едно 90 процента от представените 33 химна би трябвало да се публикуват, за да бъде градът обрисуван в повече аспекти, така мисля аз. А колкото до това, че двете от моите предложения получиха само върла омраза от интернетаджийчетата с обичките и бръснатите кратунки,приличащи на нещо средно между пача и мъжки полов орган,омраза, изразяваща се в само 3-4 презлобни коментара, това е най-голямата награда за мен- злобата на конкуренцията е най-сигурният показател, че съм направил нещо действително хубаво.И в текстовете ми няма само съзерцателни и сърцераздирателни въздишки по Пловдив,а има и конкретни намерения за доблагоустрояването и отбраната на града.Д. Чапкъ
цитирай
42. анонимен - Заслушал ли се е някой въобще в текста???
20.06.2010 23:39
Освен пентатониките, какво да кажем за текста? Лъха здрав социализъм, в който при това се откриват части, "заимствани" от други химни от конкурса, написани месеци по-рано, в това число и самият рефрен "Това е Пловдив" - свит директно от сестрите Ликоманови.

Ако някой се е заслушвал въобще, в текста има потресаващи тапети като:

„Той е с нас – гори, работи, свети” - яка пролетарска поезия

„в горди хълмове вграден” - горкият град, вградили са го като мома в мост

„роден дом и храм, и страж” - това пък направо кат при дяда ми Тоша.
цитирай
43. анонимен - отбрана ?!?!?
21.06.2010 00:54
"И в текстовете ми няма само съзерцателни и сърцераздирателни въздишки по Пловдив,а има и конкретни намерения за доблагоустрояването и отбраната на града.Д. Чапкъ"

хахахахахахахаа МУХАХАХАХА аааааааааааааа пич, взе ли си хапчетата хахахахахха
цитирай
44. анонимен - Гласува се само на две места, от които на едното е мрак!
21.06.2010 01:01
От изброените за гласуване медии, истинско гласуване има на сайта на радио Пловдив. Чуваш песните, избираш и виждаш резултата. На Plovdiv24 можеш да гласуваш, но не можеш да видиш никакви резултати. Вестник "Марица" - ни следа от продължаващо гласуване, в-к Твоят ден" хептен го няма в Интернет, а за Пловдивската обществена телевизия конкурсът май е свършил (кой ли е победил?), макар да твърдят, че още може да се гласува...
С две думи - голям мрак и неразбория, сиреч - ХИМНОхаос :-)
цитирай
45. анонимен - Абе какво гласуване бе хора - всички ...
21.06.2010 01:20
Абе какво гласуване бе хора - всички коментират химна на славчев тук - защо ли? Ами защото има изтичане на информация че той ще спечели вече и гаргите по улиците го знаят - а ви е си гласувайте ако си нямайте работа :)
цитирай
46. анонимен - без коментар
21.06.2010 01:39
"интернетаджийчетата с обичките и бръснатите кратунки,приличащи на нещо средно между пача и мъжки полов орган" - личи си кой е прост и злобен, без коментар....
цитирай
47. анонимен - Славчев - баща да се извини на сина си
21.06.2010 09:00
Славчев - баща да се извини на пловдивчани и особено на сина си, задето му натресе човек от комисията да му пише текста.
Ако пък Георги Славчев знае за това, тогава и двамата да се извинят на пловдивчани.
И в двата случая - песента им - вън от конкурса!
ТОВА Е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!!!
цитирай
48. анонимен - ХИМНЪТ Е НЕЩО ЧИСТО И СВЯТО.
22.06.2010 00:47
ХИМНЪТ НА ПЛОВДИВ ТРЯБВА ДА Е ЧИСТ И НЕОПЕТНЕН, ИНАЧЕ ЗА КАКВО НИ Е?

Наградата трябва да е резултат, а не цел, която да постигнеш на всяка и на всякаква цена, минавайки през трупове и погазвайки законите.

Питам се - все пак, някакво, НЯКАКВО достойнство не е ли останало у това титуловано професорско семейство? как гледат хората в очите - с чувство за превъзходство и безнаказаност ли?

Ако такива хора са пловдивскят елит, жалко за Пловдив :-((

И срамно.
цитирай
49. анонимен - Гласуването в Интернет продължава, ама за какво???
22.06.2010 00:59
Дали общинарите наистина ще погледнат пак гласуването в Интернет, преди да решат за химна?
Забелязах, че на сайта на Радио Пловдив, който е национална медия, "феновете" на фаворизирания Славчев вече не си дават никакъв труд да гласуват. Което значи само едно: че работата вече е опечена и последните резултати ще бъдат смотани някъде, без да бъдат взети предвид от Общината.
А си струва да се наблюдава какво става в сайта на Радио Пловдив, защото там гласовете за някои песни надхвърлиха 1500, че дори и 2000!
цитирай
50. анонимен - http://radioplovdiv. bg/poll...
22.06.2010 01:00
http://radioplovdiv.bg/poll/pollWindow.php?pollID=28
цитирай
51. анонимен - номера от селски вечеринки ...
22.06.2010 21:57
Ами да, надхвърлиха, като гласуват с фалшиви айпита - ще надхвърли и 3000 скоро - кой нормален човек освен участниците знае за тази анкета?! А някои като Джамбазов и Цветелина навъртат по 20 гласа в минута.. номера от селски вечеринки ...
цитирай
52. анонимен - От Владо Джамбазов - до анонимен 51
23.06.2010 14:45
Подобно на Цветелина, Славчев, Цецо от "Респект", "Symmer rain", Валери Костов и други и аз призовах приятелите си във Facebook да гласуват.
Само че го направих едва след концерта на 12-ти юни в миниатюрното лятно кино.
Надявам се това да не е нарушение на регламента.

П.П. Ако някой (например Вие, 51) се интересува как е вървяло гласуването от началото, кога да му пратя имиджи (почти по дати).
цитирай
53. анонимен - Допълнение от Владо Джамбазов
23.06.2010 14:49
А номерата от селски вечеринки се видяха основно в това, че НИКЪДЕ не бяха публикувани точни данни в цифри от общественото гласуване в 5 пловдивски медии, от подреждането на произведенията на концерта, както и от резултатите от гласуването в лятното кино.

И още много, въпроси, които скоро ще получат отговор.
Надявам се.
цитирай
54. анонимен - бау бау
24.06.2010 00:10
Самоизяжте се леваци! Тъпи и некадърни сте! Славчев е човека!
цитирай
55. анонимен - до 48
24.06.2010 00:17
Къв елит бе - най-големите селяни са на такива постове в момента и то защото нямат срам, интелигентния човек ще си замълчи и ще се оттегли, защото има ИНТЕЛЕКТ :)
цитирай
56. анонимен - Не се косете, КОМИСИЯТА ще реши пак ВМЕСТО нас!!!
24.06.2010 02:22
Защо толкова много се вълнуваме?
Не разбрахте ли, таланти на Пловдив,
че никога вашите творби няма да бъдат оценени по качество?
Много по-добре беше на този концерт да се съберем и запознаем самите творци, да се поздравим!?
А то се оказа, че някои от колегите изобщо са спрели да си говорят,
за да не би Химна на другия да вземе да спечели?
Та до там я докарахме самите ние!
Но важното е колелото да се върти,
а следващия път Общината да вземе да ни събере отново всичките
и да се почерпим, за сметка на ИЗБРАННИКА!!!
цитирай
57. анонимен - Групата не се спира пред нищо
25.06.2010 15:45
Погледнете какво става в химн пловдив24. Групичката около Славчев - Разумни, Дарина Дянкова, Херакъл, Миракъл, Конфуции и разни други богове от митологията, които забележете пишат точно в един и същ стил хвалебствено и възхваляващо с едни и същи фрази и ако погледнете отначало сайта ще ги видите колко много коментара имат и с тези имена и с други имейли са всъщност един двама души, които цял ден стоят на компютъра.Стила на писане е абсолютно идентичен. Ако има хубав коментар за някоя песен веднага получава ръчичка надолу. Чудя се тези хора нямат ли работа да готвят да чистят да перат да си гледат семействата. Чудя се и как може човек да пада толкова ниско.
цитирай
58. анонимен - Химн с мръсно минало НЕ НИ ТРЯБВА
25.06.2010 22:50
Ха да видим, общинарите ще се решат ли да поемат срама от тази очевАдна ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ и КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
Ако въпреки масовите протести в публичното пространство го направят - да изберат за химн на града песен по текст на човек от комисията и музика на член на комисията, ега ти и гьон-суратите ще са тези хора!
Общински "съветвани" (кого да изберат).

Тогава вече ще има буря, защото пловдивчани такъв срам НЯМА да допуснат.
Вече не.
цитирай
59. анонимен - ЕТО Я ИСТИНАТА - ПРОЧЕТЕТЕ Я!!
25.06.2010 23:23
Прочетете това - най-после истината е казана официално!
Остава само управниците да я чуят.

http://novini.dir.bg/news.php?id=6628251
цитирай
60. анонимен - ПОЗОР!
28.06.2010 16:22
ПОЗОР!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: himn
Категория: Музика
Прочетен: 1063439
Постинги: 47
Коментари: 1597
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031